2.000 επιβάτες κρουαζιέρας για Πάσχα στα Χανιά

cruiseship chania

Έμειναν μέχρι τις 6 το απόγευμα, προτού αναχωρήσουν για Μύκονο

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο OCEANA της εταιρείας P&O CRUISES κατέπλευσε σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, στις 8 το πρωί, για πρώτη φορά το Λιμάνι της Σούδας. Περίπου 2.000 επισκέπτες αποβιβάστηκαν στα Χανιά και έμειναν μέχρι και τις 6 το απόγευμα, προτού αναχωρήσουν για Μύκονο.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων Κώστας Μπροκαλάκη:
«Η εταιρεία P&O CRUISES είναι μία από τις κορυφαίες και η παλαιότερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο με ιστορία 180 ετών, καθώς ιδρύθηκε το 1837!!! Ανήκει στον όμιλο της Carnival Plc (την μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο) και έχει στο στόλο της 8 πλοία. Επισημαίνεται δε, ότι η εταιρεία και τα κρουαζιερόπλοια του στόλου της βραβεύονται συνεχώς για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν στους επιβάτες τους.

Το πλοίο OCEANA ανακαινίσθηκε το 2017 και διαθέτει 1.008 καμπίνες εκ των οποίων 38 σουίτες, 5 εστιατόρια, 9 μπαρ, 4 πισίνες, 5 υδρομασάζ, θέατρο 530 θέσεων, γυμναστήριο, αίθουσα σπα, γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ, κρίκετ, τένις, μίνι γκολφ, κλπ. Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο ανήκει στην κατηγορία των πολυτελών κρουαζιερόπλοιων της μεσαίας κατηγορίας και απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες καθώς διαθέτει ειδικούς χώρους και ειδικά προγράμματα-δραστηριότητες για παιδιά από 2-17 χρονών.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία P&O CRUISES επισκέφθηκε για πρώτη φορά τα Χανιά στις 16 Απριλίου 2017 με το πλοίο VENTURA, αποτέλεσμα της αναλυτικής παρουσίασης του Λιμένα της Σούδας και του προορισμού των Χανίων που είχαμε κάνει ως Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων σε υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας στα κεντρικά της γραφεία στo Los Angeles των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2014 και των εν συνεχεία επαφών που είχαμε μαζί τους. Επιβεβαιώνει δε για μία ακόμα φορά τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί στον τομέα της κρουαζιέρας για τα Χανιά».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

eep logo