ΟΛΠ: Πιστοποίηση Περιβαλλοντικής Διαχείρισης PERS από την ESPO

olp peiraias limani

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αναθεώρηση της περιβαλλοντικής πιστοποίησης

του ΟΛΠ σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Λιμένων (Port Environmental Review System-PERS) και η λήψη του νέου Πιστοποιητικού PERS.

Η περιβαλλοντική διαχείριση που εφαρμόζει η ΟΛΠ Α.Ε. για το σύνολο των δραστηριοτήτων της είναι πιστοποιημένη από το 2004, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα PERS του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Λιμένων ESPO (European Sea Ports Organization) και παράλληλα η ΟΛΠ Α.Ε. είναι ενεργό μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου λιμένων EcoPorts.

Το Σύστημα PERS έχει καθιερωθεί στο χώρο των Ευρωπαϊκών λιμένων, καθώς έχει αναπτυχθεί από την ESPO ειδικά για την περιβαλλοντική διαχείριση των λιμένων, ενώ η οργάνωση πιστοποιείται από τον ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης Lloyd’s Register.
Στο πλαίσιο αυτό, η OΛΠ Α.Ε. έχει αναπτύξει και εφαρμόζει συγκεκριμένη περιβαλλοντική πολιτική και βρίσκεται σε μία διαρκή καταγραφή των περιβαλλοντικών παραμέτρων που συσχετίζονται με τις δραστηριότητές της, ενώ παράλληλα αποσκοπεί στην συνεχή βελτίωση της περιβαλλοντικής της επίδοσης, ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και στοχεύοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση των φυσικών πόρων.

eep logo