Υποτροφία από Propeller Club Πειραιά και ALBA

ypotrofies 3

Για το πρόγραμμα MSc in Shipping Management

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού κοπής Pitta 2018 που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, το Propeller Club (Λιμάνι του Πειραιά) μαζί με την ALBA Graduate Business School του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος προσέφερε πλήρη υποτροφία (100% των διδάκτρων: €12.500) για το πρόγραμμα MSc in Shipping Management.

Το MSc in Shipping Management είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα που παρέχει στους φοιτητές μία ολιστική και σε βάθος γνώση των ποιο σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τη σύγχρονη εμπορική ναυτιλία. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να αναπτύξει την προσωπικότητα του αυριανού επαγγελματία και να τον εφοδιάσει με τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις εμπειρίες που απαιτούνται για μία επιτυχημένη καριέρα στον τόσο απαιτητικό και άκρως ανταγωνιστικό κόσμο της ναυτιλίας.

Η νικήτρια ήταν η Aναστασία Μεντή, που επιλέχθηκε μέσα από μια σειρά ενδιαφερομένων υποψηφίων. Η επιτυχία της επιλογής ολοκληρώθηκε μέσω του Real Time Graduates, το οποίο είναι ένα μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα που συνδέει αποφοίτους με την Ελληνική Ναυτιλιακή Κοινότητα.


Το International Propeller Club των Ηνωμένων Πολιτειών ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 1922, έχει τώρα 8.000 μέλη σε 52 πόλεις και 4 Student Clubs παγκοσμίως. Το Propeller Club (λιμάνι του Πειραιά), που ιδρύθηκε το 1935, είναι μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός σύλλογος.
Σύμφωνα με τα καθήκοντά του, μία από τις πολυάριθμες φιλανθρωπικές του δραστηριότητες είναι να βοηθήσει τις σπουδές εξαιρετικών Ελλήνων φοιτητών με βάση τις οικονομικές ανάγκες που έχουν επιλεγεί από οικογένειες ή θεσμούς των ναυτικών που συμβάλλουν ουσιαστικά στις ευγενείς αρχές του Σωματείου.
Το Propeller Club συνεργάζεται με την Κοινότητα της Ελληνικής Ναυτιλίας και την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα για την προώθηση των θαλάσσιων σχέσεων, του εμπορίου και των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των πολιτών της Ελλάδας, των ΗΠΑ και όλων των άλλων χωρών που εκπροσωπούνται από τα μέλη τους.


Με στόχο να εκπαιδεύσει τους οραματιστές ηγέτες του αύριο και να προωθήσει ενεργά την επιστημονική έρευνα και τη δημιουργία νέας γνώσης, το ALBA Graduate Business School, The American College of Greece, λειτουργεί από το 1992 ως ένας ανεξάρτητος μη κρατικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός υπό την αιγίδα του ΣΕΒ, της ΕΕΔΕ και του ΕΒΕΑ. Είναι σωματείο 87 Ελληνικών εταιρειών συμπεριλαμβανομένων και ναυτιλιακών.
Το ALBA προσφέρει 14 μεταπτυχιακά προγράμματα, τρία εκ των οποίων ναυτιλιακά. Πρόκειται για τρία εξειδικευμένα μεταπτυχιακά προγράμματα: το MBA in Shipping, το MSc in Shipping Management και το MSc in International Shipping and Finance (σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Reading “Dual Degree Program”) το κάθε ένα κατάλληλα σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες φοιτητών με διαφορετικό ακαδημαϊκό και/ή εργασιακό υπόβαθρο.
Και τα τρία προγράμματα είναι πιστοποιημένα από διεθνείς φορείς πιστοποίησης όπως το NEASC, το ΑΜΒΑ (για το MBA in Shipping) και το EQUIS EFMD (για το MSc in International Shipping and Finance) αλλά και από ναυτιλιακούς φορείς όπως το Institute of Chartered Shipbrokers (ICS),και το Hellenic Shipbrokers Association (HSA). 

eep logo