Delphi Economic Forum: Η Ελλάδα ως ναυτιλιακή υπερδύναμη και η γεωπολιτική στρατηγική

delfoi economic forum

Ανοίγει συζήτηση για τη σημαντικότερη «βιομηχανία» της χώρας, ως κόμβο διπλωματικού και γεωπολιτικού στρατηγικού σχεδιασμού για το μέλλον

Με την Ελλάδα να παραμένει η κυρίαρχη δύναμη στην παγκόσμια ναυτιλία και την αξία του εμπορικού στόλου να ανέρχεται περίπου στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια στις αρχές του 2018, το φετινό Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ανοίγει την συζήτηση γύρω από τη σημαντικότερη «βιομηχανία» της χώρας, ως κόμβο διπλωματικού και γεωπολιτικού στρατηγικού σχεδιασμού για το μέλλον.

Πώς μπορεί η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τη θέση της ως υπερδύναμη, προκειμένου να αυξήσει την επιρροή της στη διεθνή πολιτική, δεδομένου του ηγετικού της ρόλου στη μεταφορά εμπορίου και ενέργειας; Καταξιωμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα έχουν την ευκαιρία να αναλύσουν τις ναυτιλιακές, εμπορικές και νομοθετικές εξελίξεις τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, τις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη Συμφωνιών Ελεύθερων Συναλλαγών, το Brexit, αλλά και τις προκλήσεις της διεθνούς ανταγωνιστικότητας.

Ανάμεσά τους, ο εφοπλιστής και Διευθύνων Σύμβουλος της East Med Maritime Θανάσης Μαρτίνος, ο Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Tsakos Energy Navigation Limited και πρόεδρος της Intertanko Νίκος Τσάκος, o πρόεδρος της Dynagas LNG Partners LP Γιώργος Προκοπίου, η Senior Partner και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Boston Consulting Group στην Ελλάδα και επικεφαλής του κλάδου Ναυτιλίας για την BCG παγκοσμίως Camille Egloff, αλλά και ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Ωνάση», Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου.

Σημειώνεται ότι την συζήτηση συντονίζει και επιμελείται ο καθηγητής Ναυτιλίας και Χρηματοοικονομικών Επιστημών Κώστας Γραμμένος ενώ το Cass Business School του Λονδίνου συμμετέχει ως σύμβουλος προγράμματος του Φόρουμ.

Την ίδια ημέρα , σε ειδική εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα παγκόσμιας έρευνας της Εταιρίας Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών BCG για τις επιπτώσεις της ψηφιακής επανάστασης και των νέων τεχνολογιών στη ναυτιλία των εμπορευματοκιβωτίων.

Υπενθυμίζεται ότι το 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 1.500 σύνεδροι μεταξύ των οποίων στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι διπλωματικών αποστολών και εκπρόσωποι ΜΜΕ από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε www.delphiforum.gr