«Μετρήσεις αέριων ρύπων στους λιμένες»

aerioi rypoi metrhsh

Ημερίδα του Poseidon Med II στον Πειραιά στις 16 Φεβρουαρίου

 

Μέθοδοι μέτρησης των αέριων ρύπων στους λιμένες και η χρήση του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) ως ναυτιλιακό καύσιμο θα είναι το αντικείμενο συζήτησης της ημερίδας που διοργανώνεται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Poseidon Med II στις 16 Φεβρουαρίου 2018, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Εκπρόσωποι Λιμενικών Αρχών, στελέχη της ναυτιλίας, περιβαλλοντικές οργανώσεις και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τους επικείμενους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που αποσκοπούν στη βελτίωση της ατμόσφαιρας στα λιμάνια, να σχολιάσουν τα πορίσματα των μελετών του Poseidon Med II που αφορούν μετρήσεις ρύπων στο λιμάνι του Πειραιά και της Πάτρας καθώς και να αναδείξουν το οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση του ΥΦΑ ως καύσιμο για τα πλοία.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό κατόπιν εγγραφής. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης και η φόρμα ηλεκτρονικής εγγραφής είναι διαθέσιμα εδώ.

Το πρόγραμμα Poseidon Med II αποτελεί τον οδικό χάρτη για την ευρεία υιοθέτηση του ΥΦΑ ως ασφαλούς, περιβαλλοντικά φιλικού και βιώσιμου εναλλακτικού καυσίμου στη ναυτιλία, ωθώντας τις θαλάσσιες μεταφορές στην Ανατολική Μεσόγειο προς ένα πιο πράσινο μέλλον. Το πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση υλοποιείται σε τρεις χώρες –Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρο-, και συμμετέχουν έξι Ευρωπαϊκά λιμάνια (Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσα, Λεμεσός και Βενετία) και ο Τερματικός σταθμός ΥΦΑ στη Ρεβυθούσα. Στο πρόγραμμα συνεργάζονται κορυφαίοι ειδικοί από τους κλάδους της ναυτιλίας, της ενέργειας και των χρηματοοικονομικών για το σχεδιασμό μιας ολοκληρωμένης αποτελεσματικής εφοδιαστικής αλυσίδας ΥΦΑ.

eep logo