Ακυβέρνητο πλοίο ανοιχτά του Πειραιά

kymata

Ισχυροί άνεμοι πνέουν στα πελάγη - Απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι Ραφήνας και του Λαυρίου 


Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 8 ως 9 μποφόρ.

Aπό τους ισχυρούς ανέμους παρασύρθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοανατολικά της εισόδου του λιμανιού του Πειραιά το αγκυροβολημένο παροπλισμένο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Παναγιά Αγιάσου.Το πλοίο δεν έχει επιβαίνοντες, ενώ κοντά του έχουν ήδη πλεύσει τέσσερα ρυμουλκά  και ένα πλοίο του Λιμενικού που συνδράμουν στην ασφαλή πρόσδεση του πλοίου.

Από τον Πειραιά δεν θα εκτελεστεί το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star 2 (07:25) για Πάρο-Νάξο-Ίο-Θήρα και του Blue Star Paros (07:30) για Σύρο-Τήνο-Μύκονο.

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολόγιων.

Πηγή: tovima.gr

 

eep logo