Το φλεγόμενο Ιρανικό δεξαμενόπλοιο εισήλθε ακυβέρνητο στην Ιαπωνική ΑΟΖ

flegomeno deksamooploio kina

Το πλοίο Sanchi φορτωμενο με 1 εκατ. βαρέλια ελαφρού αργού, τυλίχθηκε στις φλόγες μετά τη σύγκρουση με το κινεζικό CF Crystal


Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο, το οποίο συγκρούστηκε με κινεζικό φορτηγό πλοίο πριν από σχεδόν μία εβδομάδα, εξακολουθεί να φλέγεται, ενώ σήμερα εισήλθε ακυβέρνητο στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας.

Το δεξαμενόπλοιο Sanchi, το οποίο μετέφερε σχεδόν 1 εκατ. βαρέλια ελαφρού αργού, τυλίχθηκε στις φλόγες όταν συγκρούστηκε με το κινεζικό φορτηγό CF Crystal, που μετέφερε αμερικανικά σιτηρά.

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις εκπροσώπου της ιαπωνικής ακτοφυλακής, επισημαίνει ότι το δεξαμενόπλοιο εισήλθε στην ιαπωνική ΑΟΖ παρασυρόμενο από τους ισχυρούς ανέμους που το απομακρύνουν από τις κινεζικές ακτές.

Το απόγευμα της Πέμπτης βρισκόταν περίπου 300 χλμ βορειοδυτικά του νησιού Αμάμι Οσίμα, ενώ νωρίτερα οι κινεζικές αρχές απέρριψαν την προσφορά που έκανε η ιαπωνική ακτοφυλακή να βοηθήσει, τονίζοντας ότι θα ζητήσουν βοήθεια όταν θα τη χρειαστούν, πρόσθεσε ο Ιάπωνας αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Μεταφορών της Κίνας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι βρέθηκε η σορός ενός εκ των μελών του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου, ενώ ακόμη αναζητούνται οι υπόλοιποι 31 εκ των 32 ναυτικών που αποτελούσαν το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου.

Πηγή: energia.gr

eep logo