Κουρουμπλής: «Η εξαιρετική δουλειά στο Λιμενικό φέρνει αποτελέσματα»

kouroumplis thalassa 2

Δηλώσεις για τη μεγάλη επιτυχία του Λιμενικού Σώματος, που κατάσχεσε τη μεγαλύτερη ως τώρα ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης στην Ελλάδα

έκανε σήμερα στο δημοσιογράφο Τάκη Χατζή και στην εκπομπή «Ακραίως» του Ρ/Σ ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Όπως είπε, η αναδιοργάνωση του Λιμενικού Σώματος σε στελέχη και εξοπλισμό, φέρνει αποτελέσματα. Ο κ. Κουρουμπλής ρωτήθηκε και για την υπόθεση του ουκρανικού αλιευτικού “RS-300 No 97”, που μετέφερε τσιγάρα και παραμένει στο Λιμάνι της Παλαιοχώρας Χανίων.

Αναλυτικά ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε:
«Θεωρώ πως η ποιοτική δουλειά που έχουμε κάνει στον τομέα της οργάνωσης του Λιμενικού Σώματος, φέρνει συνεχώς θετικά αποτελέσματα. Προχθές λοιπόν, πιάσαμε ένα ρυμουλκό, όχι ένα από τα συνηθισμένα πλοία που μεταφέρουν ναρκωτικές ουσίες. Ένα ρυμουλκό, το οποίο ερχόταν από τη Συρία και μετέφερε 6 τόνους επεξεργασμένη κάνναβη, τη λεγόμενη σοκολάτα. Κατορθώσαμε με τις πληροφορίες που είχαμε, να το εντοπίσουμε και να το φέρουμε σε λιμάνι της Κρήτης και εκεί να γίνει ο έλεγχος και όλη η διαδικασία.»

Στην παρατήρηση του κ. Χατζή για το τσιγαράδικο και τα ερωτήματα που ακόμα μένουν αναπάντητα, όπως «ποιος είναι ο ιδιοκτήτης», ο κ. Κουρουμπλής απάντησε:
«Δεν υπάρχει ακόμα ιδιοκτήτης. Όχι αυτός που υπονοείτε. Μπορώ άλλωστε να μιλήσω εγώ πριν από τον εισαγγελέα; Γιατί δεν επικοινωνείτε με την εισαγγελία Πειραιά και να ρωτήσετε αυτά που θέλετε; Η δουλειά που γίνεται από την πλευρά μας και η καταδίωξη που κάνουμε, έχει αποτελέσματα και με τα τσιγάρα και με τα ναρκωτικά. Υπάρχει χειρότερο πράγμα να χτυπήσει την πόρτα μας; ‘Ο,τι χειρότερο για τα παιδιά μας».

 

eep logo