Συντονιστικό όργανο για τη ρύπανση του Σαρωνικού

ypourgeio naftilias skafh limenikou

Θα έχει την εποπτεία των επιχειρήσεων και την ενημέρωση των δημοσιογράφων και θα συνεδριάζει καθημερινά

 

Συντονιστικό όργανο για την αντιμετώπιση της διάσπαρτης ρύπανσης που προκάλεσε σε παράκτιες περιοχές της Αττικής και της Σαλαμίνας η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» συγκροτεί το υπουργείο Ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα, το όργανο του οποίου επικεφαλής θα είναι ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, θα έχει την εποπτεία των επιχειρήσεων και την ενημέρωση των δημοσιογράφων και θα συνεδριάζει καθημερινά, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα σχετικά με τα κρούσματα ρύπανσης και τις διαθέσιμες δυνάμεις που επιχειρούν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, στόχος του συντονιστικού θα είναι η έγκριση των καθημερινών σχεδίων απορρύπανσης που καταθέτει η ανάδοχος εταιρεία, η αξιολόγηση του αποτελέσματος των επιχειρήσεων και η ανάληψη επιπλέον δράσεων όπου χρειαστεί.

Επίσης, ορίστηκαν ανώτατοι αξιωματικοί του λιμενικού σώματος υπεύθυνοι σε κάθε γεωγραφικό τομέα που περιλαμβάνει τις πληγείσες περιοχές, οι οποίοι, σε εικοσιτετράωρη βάση, θα επιτηρούν τις διαδικασίες απορρύπανσης που έχει αναλάβει η ανάδοχος εταιρεία και θα κρίνουν επιτόπου τις εκάστοτε ανάγκες.

Στο συντονιστικό όργανο θα συμμετέχουν ο αρχηγός του Λιμενικού, αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο διοικητής της Δημόσιας Αρχής Λιμένα, Δημοσθένης Μπακόπουλος, ο Β' υπαρχηγός του σώματος Παναγιώτης Παρασκευάς, ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά, αρχιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Λεοντάρας, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου, αντιπλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, αντιπλοίαρχος Στυλιανός Μαρκουλάκης και ο λιμενάρχης Σαρωνικού, αντιπλοίαρχος Ευάγγελος Σκιαδάς.

Πηγή: in.gr

eep logo