Αναστάτωση στις κρουαζιέρες από τον τυφώνα «Ίρμα»

irma waves

Αλλαγές προγραμμάτων και προσεγγίσεων - Κοινωνική βοήθεια στις κατεστραμμένες περιοχές

 

Άνω κάτω έφερε τα προγράμματα εκτέλεσης πλόων σε δημοφιλείς προορισμούς της Καραϊβικής του Κόλπου του Μεξικού και της Φλόριντα ο τυφώνας Ίρμα από το «οργισμένο» πέρασμα του οποίου έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές.

Ο τυφώνα Ίρμα, που συνεχίζει την πορεία του κατά μήκος της δυτικής ακτής της Φλόριντα, υποβαθμίσθηκε στην κατηγορία 1, αλλά, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία, συνεχίζει να αποτελεί σημαντική απειλή.

Το μάτι του τυφώνα εντοπίσθηκε σε απόσταση 40 χιλιομέτρων βορειο-ανατολικά της Τάμπα, ενώ οι άνεμοι που τον συνοδεύουν είχαν ταχύτητα 140χλμ/ώρα. Στο μεταξύ εταιρίες κρουαζιερόπλοιων που εκτελούν στις εκεί θαλάσσιες ζώνες κρουαζιέρες αναδιαμόρφωσαν τα προγράμματά τους και τις προσεγγίσεις τους υπό τα νέα δεδομένα από σήμερα και εφεξής ενώ μία εκ των εταιριών έθεσε ως προσφορά για κοινωνική βοήθεια δύο κρουαζιερόπλοιά της για τις κατεστραμμένες περιοχές.

Η Φλόριντα μετράει ήδη τρεις νεκρούς. Ο απολογισμός αυτός προστίθεται στους 27 νεκρούς που άφησε πίσω του ο τυφώνας σε πολλά νησιά της Καραϊβικής.

theseanation.gr

eep logo