Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΑΕΝ Μακεδονίας και ΤΕΙ Μηχανιώνας

kouroumplis aen makedonias

Μνημόνιο συνεργασίας σε εκπαιδευτικά προγράμματα θα υπογράψουν το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και η ΑΕΝ Μακεδονίας.

Η απόφαση ελήφθη μετά από σειρά επαφών που είχε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Κώστα Βαρσαμίδη, τον Διοικητή της ΑΕΝ Μακεδονίας Αντιπλοίαρχο ΛΣ Ευστράτιο Ψύρρα, τον διοικητή της Σχολής Σωστικών Αντιπλοίαρχο ΛΣ Τζουάνο Ιωάννη και με τους Διευθυντές των Σχολών Μηχανικών και Πλοιάρχων, κ.κ. Γιώργο Γκοτζαμάνη και Νικόλαο Τσούλη αντίστοιχα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας γύρω από το εκπαιδευτικό έργο, προβλέπονται ανταλλαγές σπουδαστών και καθηγητών. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της σίτισης των σπουδαστών της ΑΕΝ Μακεδονίας, για το οποίο από πλευράς ΤΕΙ εκφράστηκε η διάθεση να βοηθήσει στην επίλυση διαδικασιών, για να ξεκινήσει το πρόγραμμα.

Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε τη ΔΕΘ, όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους παραπληγικών οργανώσεων. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα, το Δήμαρχο Αριστοτέλη Χαλκιδικής Γιώργο Ζουμπά, και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Αριστοτέλη, Γιάννη Δουλάκη. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα χρόνια ζητήματα λειτουργίας του λιμανιού στο Σταυρό.