Π.Ε.Π.: Ικανοποίηση για τη στάση του υπ.Ναυτιλίας

plohgos

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Πλοηγών, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πλοηγών (ΕΜΡΑ), επισημαίνει την αυταπάρνηση

που έδειξαν τα μέλη της τα τελευταία οκτώ χρόνια για να υποστηρίξουν την λειτουργία της υπηρεσίας και των λιμανιών και εκφράζει ικανοποίηση για τη στάση του υπουργείου που οδήγησε την Πλοηγική Υπηρεσία στην κανονικότητα.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης της Π.Ε.Π.:
"Η Πλοηγική Υπηρεσία εισφέρει σοβαρά έσοδα στο Ελληνικό Δημόσιο και συμβάλλει τα μέγιστα στην εικόνα των λιμένων μας και στην ασφαλή χρήση τους. Τα τελευταία οκτώ έτη η έλλειψη προσωπικού, κυρίως πλοηγών, και πλωτών μέσων δυσχέραινε την λειτουργία της. Όλο αυτό το διάστημα, εμείς οι πλοηγοί με αυταπάρνηση και πολλές φορές ξεπερνώντας τους εαυτούς μας, κρατήσαμε όρθια την υπηρεσία και ασφαλή τα λιμάνια μας, παλεύοντας ενάντια σε όλους αυτούς που μεθόδευαν την απαξίωση της υπηρεσίας με σκοπό την ιδιωτικοποίηση της.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός και ο Γ.Γ. ΛΛΠΝΕ κ. Χρήστος Λαμπρίδης ενέσκηψαν με σοβαρότητα στα προβλήματα της Π.Υ. και έθεσαν τις βάσεις για την επαναφορά της Πλοηγικής στην κανονικότητα. Αποσαφηνίστηκε με νόμο το καθεστώς της μισθοδοσίας μας και τα θέματα των προμηθειών, καλύφθηκαν οι κενές οργανικές θέσεις, προχώρησαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την επισκευή των πλωτών μέσων και την προμήθεια νέων. Βεβαίως επιβάλλεται να γίνουν πολλά ακόμη, να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις για να καλυφθούν κυρίως οι πιεστικές ανάγκες στο λιμάνι του Πειραιά, να επιλυθούν διαχειριστικά θέματα, να συσταθούν νέοι πλοηγικοί σταθμοί. Κάποια από αυτά η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας τα έχει συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα.

Οι Έλληνες Πλοηγοί δηλώνουμε ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα αντιμετώπιση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, αναμένουμε όμως πολύ περισσότερα στο άμεσο μέλλον, ώστε να δημιουργήσουμε από κοινού την Πλοηγική Υπηρεσία που αρμόζει στη χώρα μας".

eep logo