Συμφωνία Νορβηγίας –Καλιφόρνια για την ανάπτυξη πράσινης ναυτιλίας

green ship

Στόχος της Νορβηγίας να γίνει ανταγωνιστικότερη στην πράσινη ναυτιλία και την ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών


Στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την ανάπτυξη πράσινης ναυτιλίας, η Νορβηγική Ναυτιλιακή Αρχή (Norwegian Maritime Authority) έχει συνάψει συμφωνία με την Πολιτεία της Καλιφόρνιας.

Ο Vidar Helgesen, υπουργός Κλίματος και Περιβάλλοντος της Νορβηγίας, στα πλαίσια του σεμιναρίου που διοργάνωσε η Λιμενική Αρχή του Σαν Φρανσίσκο στις 3 Αυγούστου, επισήμανε πως η συμφωνία αύτη προσφέρει ευκαιρίες στη Νορβηγία και πως μπορούν να συνεισφέρουν πολλά στην ναυσιπλοϊα ώστε να γίνει ακόμη φιλικότερη προς το περιβάλλον.

Ο Lasse Karlsen, Τεχνικός Διευθυντής της Νορβηγικής Ναυτιλιακής Αρχής, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Αρχής σχετικά με τις μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, όπως το κινούμενο με μπαταρίες ferry boat, «Ampere», τονίζοντας σε αυτό το σημείο τη σημασία της Νορβηγίας στην προώθηση τεχνολογιών όπως την πρόωση των πλοίων με μπαταρίες και των αυτόνομων πλοίων. Μίλησε επίσης, για τις προσπάθειες της Νορβηγικής Ναυτιλιακής Αρχής να αναπτύξει σκάφη κινούμενα με υδρογόνο.

«Στόχος της Νορβηγίας να γίνει ανταγωνιστικότερη στην πράσινη ναυτιλία και την ανάπτυξη νέων και φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών, ωστόσο, αυτό θα απαιτήσει, διεθνής συνεργασίες», είπε ο Helgesen, προσθέτοντας ότι η Νορβηγία έχει φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους για το 2030 και το 2050, συμπεριλαμβανομένων των μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στον τομέα των μεταφορών.

"Η στενότερη συνεργασία με την Πολιτεία της Καλιφόρνια θα συμβάλει στην εκπλήρωση αυτών των στόχων", κατέληξε ο Helgesen.

Πηγή: maritimes.gr

eep logo