Επίτιμος Δημότης Πύργου ο Π.Κουρουμπλής

kouroumplis pyrgos

Επίτιμοι δημότες Πύργου αναγορεύτηκαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης

σε ειδική εκδήλωση που έγινε το Σάββατο 15 Ιουλίου, στο Λάτσειο Μέγαρο, στον Πύργο. Με αυτόν τον τρόπο, οι δύο υπουργοί τιμήθηκαν για τον καταλυτικό ρόλο που ανέπτυξαν ώστε να απαλλαγούν η πόλη και οι τοπικές κοινότητες του Πύργου, αλλά και της Αρχαίας Ολυμπίας, από τον πολύχρονο εφιάλτη των σκουπιδιών.
Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερη η τιμή που του έγινε από τον Πύργο. «Κάναμε αυτό που οφείλει να κάνει κάθε πολίτης στον οποίον η πολιτεία αναθέτει ένα δημόσιο ρόλο», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής για τις ενέργειες που έκαναν από κοινού με τον Αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη. Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε την ανάγκη οι πολιτικοί σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο να κάνουν την υπέρβαση και να ξεπερνούν τις όποιες διαφορές τους, όταν πρόκειται για θέματα δημοσίων αγαθών όπως η υγεία ή η απειλή από τα σκουπίδια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είπε, η διαμάχη ανάμεσα σε Πύργο και Αμαλιάδα. «Όταν ξεπεράστηκε με την αυθυπέρβαση που επέδειξαν οι τοπικές αρχές , το πρόβλημα λύθηκε με την κατασκευή του ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς. Τέτοιες διαμάχες τρώνε τις σάρκες της τοπικής κοινωνίας σε πολλά μέρη», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας.
Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ιδιαίτερα ότι «είναι ανάγκη ως κοινωνία να αποκτήσουμε κουλτούρα συνεργασίας, παρά τις διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές προσεγγίσεις .»
Ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής δήλωσε:
«Για τέσσερα και περισσότερα χρόνια ο Πύργος, η Αρχαία Ολυμπία και ολόκληρη η Ηλεία είχαν γίνει ανοχύρωτες πόλεις, από την αδυναμία τους να διαχειριστούν τα απορρίμματα. Οι λαθεμένες επιλογές και η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους διαχειριστές αυτού του προβλήματος, είχαν προκαλέσει κοινωνική τραγωδία στην περιοχή. Πίστεψα σε σας κύριοι Υπουργοί και αγαπητοί μου φίλοι και είχα την μεγάλη τιμή να με εμπιστευτείτε. Η ειλικρίνεια και η συνέπεια σφράγισαν τη σχέση μας και με οδήγησαν στις πιο τολμηρές επιλογές της ζωής μου. Η κοινωνία και η πολιτική μας ζωή έχουν ανάγκη από την επιβεβαίωση αυτής της μοναδικής σχέσης που ενώνει την κεντρική εξουσία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν δίστασε ούτε στιγμή να αναλάβει πρωτοβουλία, όταν διαπίστωσε ότι κινδύνευαν τα παιδιά. Αυτό το μήνυμα επαναλάμβανε στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που προκάλεσε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Έκανε όμως και κάτι που σπάνια μπορεί να συμβεί! Ήρθε σε σύγκρουση με τους παράγοντες και της ιδιαίτερης Πατρίδας του, για να μας βοηθήσει. Ηταν μια μοναδική πράξη αλληλεγγύης και υπέρβασης.
Ο άλλος Υπουργός μας, ο Γιάννης Τσιρώνης, με υποδειγματική υπομονή εν μέσω της μεγάλης κρίσης, μας δίδαξε το σεβασμό στο περιβάλλον και μας οδήγησε σε μονοπάτια πολιτισμού υψηλών προδιαγραφών. Μετά από μια οδυσσειακή πορεία ανάμεσα σε αρχές, πολιτικές συνταγές, και στόχους, φτάσαμε στην Ιθάκη που για μας σηματοδότησε την έκφραση της πολιτικής ηθικής. Η κοινωνική τραγωδία τελείωσε για την πρωτεύουσα του Νομού και τους άλλους έξι Δήμους. Πολιτική και ηθική έλαμψαν στον ιερό τούτο τόπο όπως 2.500 χρόνια πριν», δήλωσε ο κ. Λιατσής και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους δύο υπουργούς.

eep logo