ΥΝΑ: Συνάντηση για την έκδοση ναυτιλιακών εταιρικών ομολόγων

ynanp

Σύσκεψη για την έκδοση ναυτιλιακών εταιρικών ομολόγων οργάνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στη σύσκεψη προσεκλήθησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη διαδικασία της έκδοσης φορείς. Συμμετείχαν: εκ μέρους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Αντιπρόεδρος, Νίκος Τουλινός, εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών, ο Γενικός Διευθυντής, Γιώργος Μανωλάς, εκ μέρους της Τράπεζας της Ελλάδας, ο Διευθυντής Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιριών, Γιώργος Πάσχας, εκ μέρους της Εθνικής Τράπεζας, ο επικεφαλής του Γραφείου Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, Θεοφάνης Μουστακάτος και άλλοι παράγοντες της αγοράς.

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων, υπέρ της πρωτοβουλίας του κ. Κουρουμπλή, να εκδοθούν εταιρικά ομόλογα ναυτιλίας στο ΧΑΑ. Διαπιστώθηκε επίσης, ότι πρόκειται για ένα νέο εγχείρημα, οι βάσεις του οποίου πρέπει να θεσμοθετηθούν με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο. Κατά συνέπεια, συζητήθηκαν όλες οι προκλήσεις που τίθενται στον εν λόγω εγχείρημα, δεδομένου ότι πρόκειται για υγιείς εταιρίες που δραστηριοποιούνται κυρίως στο εξωτερικό, ενώ στη χώρα ισχύουν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων.

Εν μέσω πολύ θετικού κλίματος, συμφωνήθηκε νέα συνάντηση σε διάστημα 10 ημερών.