Η INTERMEPA τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

ocean tropic

“Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος δεν είναι ασυμβίβαστη με την εκμετάλλευση των θαλάσσιων και ωκεάνιων πόρων με την προϋπόθεση ότι ο άνθρωπος θα ασκεί αυτή την εκμετάλλευση με φροντίδα, σύνεση και κατανόηση”

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος-INTERMEPA συνεδρίασε την Τετάρτη 7 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Metropolitan στην Αθήνα, με αφορμή την 35η επέτειο της HELMEPA.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα ακόλουθα μέλη της Επιτροπής: κ. Warwick Norman, Πρόεδρος της AUSMEPA και της INTERMEPA, κ. Γιώργος Τσαβλίρης, Πρόεδρος της CYMEPA, Δρ. Γιώργος Γράτσος, Πρόεδρος HELMEPA και κ.κ. Δημήτρης Μητσάτσος και Νίκος Γερασσίμου, Γενικός Διευθυντής και Νομικός Σύμβουλος αντίστοιχα και κ. Aksit Ozkural, Γενικός Διευθυντής της TURMEPA.

Στη διάρκεια γεύματος εργασίας, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής αντάλλαξαν ιδέες για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των μελών της INTERMEPA. Εκφράζοντας όλα τα μέλη, ο Πρόεδρος κ. W. Norman συνεχάρη τη HELMEPA για την 35η επέτειο λειτουργίας της καθώς και την κα Sadan Kaptanoglu, Αντιπρόεδρο της INTERMEPA για την εκλογή της ως πρώτη γυναίκα President Designate της BIMCO.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, που γιορτάζεται την 8η Ιουνίου 2017, τα μέλη της INTERMEPA, AUSMEPA στην Αυστραλία, CYMEPA στην Κύπρο, HELMEPA στην Ελλάδα, NAMEPA στη Βόρειο Αμερική, TURMEPA στην Τουρκία, UKRMEPA στην Ουκρανία και URUMEPA στην Ουρουγουάη, τιμούν το θέμα της σημαντικής αυτής Ημέρας “Οι Ωκεανοί μας, το Μέλλον μας ” καθώς αντανακλά τη φιλοσοφία τους.

“Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος δεν είναι ασυμβίβαστη με την εκμετάλλευση των θαλάσσιων και ωκεάνιων πόρων με την προϋπόθεση ότι ο άνθρωπος θα ασκεί αυτή την εκμετάλλευση με φροντίδα, σύνεση και κατανόηση” όπως αναφέρουν οι ιδρυτικές Διακηρύξεις των MEPAs και της INTERMEPA.

Η συνεργασία μεταξύ όλων όσων εμπλέκονται με τη θάλασσα, σε διάφορα μέρη του κόσμου, αποτελεί βασικό στοιχείο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων ώστε να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τους ωκεανούς και τον πλανήτη γενικότερα.

eep logo