«Η διεκδίκηση, από την Κυβέρνηση, για την επαναφορά των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ, δεν έχει σταματήσει»

ypoyrgeio naftilias

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 

Με αφορμή δημοσιεύματα περιφερειακών ΜΜΕ, που σχολιάζουν ότι εγκαταλείπονται, από την Κυβέρνηση, οι προσπάθειες για επαναφορά των ειδικών καθεστώτων ΦΠΑ των νησιών και τα οποία βασίζονται σε εσκεμμένα στρεβλή ερμηνεία των δηλώσεων του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Γραφείο Τύπου του Υφυπουργείου, σχολιάζει:

Επειδή φαίνεται δύσκολο για κάποιους να κατανοήσουν τα όσα είπε ο Νεκτάριος Σαντορινιός και επειδή επίσης φαίνεται ακόμη δυσκολότερο να πιστέψουν μερικοί ότι για πρώτη φορά υπάρχει μια Κυβέρνηση που προσπαθεί για την εφαρμογή πραγματικών πολιτικών που θα αντισταθμίσουν τις αρνητικές συνέπειες της νησιωτικότητας, ιδίως για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας, υπενθυμίζουμε τις δηλώσεις του Υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού στο ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice στις 29-5-17. Ελπίζουμε, τουλάχιστον αυτή τη φορά, να ανασκευάσουν τους εσκεμμένους τίτλους καταστροφής με τους οποίους διαστρεβλώνουν και την είδηση και τη βούληση της Κυβέρνησης.

«Η κατάργηση των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ, εντάσσεται στην γενικότερη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα και είναι κάτι που όλοι μπορούν να καταλάβουν. Πιστεύουμε ακράδαντα πως θα μπορούν να επανεξεταστούν, σύντομα, όταν η χώρα βγει οριστικά από την επιτροπεία των Μνημονίων τον Αύγουστο του 2018. Εμείς αυτό που δηλώνουμε είναι ότι η διεκδίκηση για την επαναφορά τους, από πλευράς μας, δεν έχει σταματήσει».