Λήξη της απεργίας αποφάσισε η ΠΝΟ

aktoploia ploio fevgei

Λύνουν κάβους τα πλοία στις 12 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μετά την απόφαση της ΠΝΟ να λήξει την τετραήμερη πανελλαδική απεργία της.

Έτσι μετά τις 12 το βράδυ θα πραγματοποιούνται κανονικά όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Η διοίκηση της ΠΝΟ συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής αξιολόγησε την κατάσταση αλλά και τις προτάσεις του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή όπως αυτές διατυπώθηκαν στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης και αποφάσισαν τη λήξη της απεργίας.

«Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι σταματάμε να διεκδικούμε» είπε στην efsyn ο γ.γ. της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς και πρόσθεσε ότι δεν κάνουν βήμα πίσω από τα αιτήματά τους για τη λύση των οποίων θα συνεχίσουν τον αγώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση ανάμεσα στον Π. Κουρουμπλή και στους εκπροσώπους της ΠΝΟ διεξήχθη σε καλό κλίμα και ο υπουργός τούς πρότεινε να ξεκινήσει ένας διάλογος συνεργασίας ανάμεσα σε εκπροσώπους του υπουργείου και της ΠΝΟ, προκειμένου να εξετάσουν ένα-ένα τα αιτήματα των ναυτεργατών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΝΟ αμέσως μετά την απόφαση, καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν στην άμεση αντιμετώπιση των «δίκαιων και καυτών αιτημάτων τους» και διευκρινίζει ότι μπορεί οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και του υφυπουργού Εργασίας να λειτούργησαν προς το παρόν ως πυροσβεστικό μέσο, δεν αποτελούν όμως ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Η αναστολή της απεργίας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ αποφασίστηκε με ψήφους 9 έναντι 4, σύμφωνα με τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, Στέφενσων, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ. Στην απόφαση αυτή, όπως διευκρινίζουν οι διοικήσεις των τεσσάρων σωματείων, συνέβαλε η συνάντηση της Πέμπτης μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας και του υφυπουργού Εργασίας και της πλειοψηφίας της ΠΝΟ στην οποία δεν συμμετείχαν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, Στέφενσων και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Πηγή: efsyn.gr

eep logo