Νέο πρόγραμμα ταινιών του χειμερινού σινεμά “Μ. Μερκούρη”

cine melina

Στον Δημοτικό Κινηματογράφο Κερατσινίου-Δραπετσώνας με είσοσο 3 ευρώ

Νέες ταινίες, για μικρούς και μεγάλους προβάλλονται στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Μελίνα Μερκούρη", στην Αμφιάλη.
Δραματικές, περιπέτειες, παιδικές, για όλα τα γούστα και τις ηλικίες. Με γενική είσοδο 3 ευρώ.

Από τις 15 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου.

Ανάσα Ελευθερίας
And Breathe Normally
15, 16 & 17 / 3/ 2019

Δραματική, 2018, Έγχρ. Διάρκεια: 95' Κ15
Ισλανδική ταινία, σκηνοθεσία Ίζολντ Ουγκαντότιρ με τους: Κριστίν Μπόρα Χαραλντσντότιρ, Μπεμπετίντα Σάντγιο, Πάτρικ Νέκβι Πέτουρσον
Μια Ισλανδή ανύπαντρη μητέρα που αγωνίζεται σκληρά για να τα βγάλει πέρα, βρίσκει δουλειά ως ελέγκτρια διαβατήριων. Κατά τη διάρκεια κάποιας βάρδιας ανακαλύπτει πως μια επίσης ανύπαντρη μητέρα από τη Γουινέα-Μπισάου, επιχειρεί να ταξιδέψει παράνομα προς τον Καναδά. Η τελευταία συλλαμβάνεται, αλλά με έναν αναπάντεχο τρόπο οι πορείες των δύο γυναικών θα συναντηθούν ξανά. Βραβείο σκηνοθεσίας στο Σάντανς και κοινού στις Νύχτες Πρεμιέρας για ένα ρεαλιστικό δράμα γυναικείας φιλίας, με αισιόδοξα αντιρατσιστικά μηνύματα συμφιλίωσης.


Τοσοδούλικα 2: Η Περιπέτεια στην Άκρη του Κόσμου
Minuscule - Les mandibules du bout du mond
15, 16 & 17 / 3/ 2019

Animation, 2018, Έγχρ. Διάρκεια: 92'. Μεταγλωτισμένο
Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες
Γαλλο-κινέζικη ταινία, σκηνοθεσία Ελέν Ζιρό, Τομά Ζαμπό.
Όταν μια μικρή πασχαλίτσα, ο Τζούνιορ, παγιδεύεται σε ένα δέμα, ο πατέρας του, το μυρμήγκι και η αράχνη ξεκινούν ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι για να τον φέρουν πίσω. Μία ταινία με υπέροχα μηνύματα για την ανεκτικότητα και την αποδοχή, ένα οικολογικό animation για την αλόγιστη καταστροφή του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο.


Η Θετική Πλευρά της Ζωής
The Upside 22, 23 & 24 / 3/ 2019

Κομεντί, 2017, Έγχρ. | Διάρκεια: 126' ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Νιλ Μπέργκερ με τους: Κέβιν Χαρτ, Μπράιαν Κράνστον, Νικόλ Κίντμαν.
Ένας πλούσιος τετραπληγικός προσλαμβάνει για βοηθό-νοσοκόμο του έναν νεαρό μαύρο, ο οποίος θα του αλλάξει την απαισιόδοξη άποψή του για τη ζωή. O Μπράιαν Κράνστον (Breaking Bad) με τη Νικόλ Κίντμαν, πρωταγωνιστούν σε μία τρυφερή και ειλικρινή κωμωδία για την φιλία με μπόλικο μπλακ χιούμορ και αυτοσαρκασμό.


Corgi: Το Σκυλάκι της Βασίλισσας
The Queen's Corgi
22, 23 & 24 / 3/ 2019

Animation, 2019, Έγχρ. Διάρκεια: 92' Μεταγλωτισμένο Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες

Βέλγικη ταινία, σκηνοθεσία Μπεν Στάσεν.
Ο δημιουργός του « Μαγικού Σπιτιού», του «Ροβινσώνα Κρούσου» και του «Γιου του Μεγαλοπατούσα», παρουσιάζει τον Ρεξ, ένα αξιαγάπητο κόργκι που απολαμβάνει τα προνόμια του αγαπημένου σκυλιού της βασίλισσας της Αγγλίας. Μέχρι που το σκάει από το παλάτι και καταλήγει αβοήθητος σε ένα καταφύγιο σκύλων.


Στην Πύλη της Αιωνιότητας
At Eternity's Gate 29, 30 & 31 /3/ 2019

Δραματική, 2018, Έγχρ. | Διάρκεια: 111' Κ12
Αγγλογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Τζούλιαν Σνάμπελ με τους: Γουίλεμ Νταφόε, Ρούπερτ Φρεντ, Όσκαρ Άιζακ, Μαντς Μίκελσεν.
Η ταινία σκιαγραφεί τα χρόνια του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στην Αρλ της Γαλλίας, μια περίοδος που θεωρείται ως η πιο γόνιμη καλλιτεχνικά αφού εκεί, μαγεμένος από το γαλλικό τοπίο και φως, ο μεγάλος Ολλανδός ιμπρεσιονιστής δημιούργησε μερικά από τα πιο εμβληματικά αριστουργήματά του, όπως η «Έναστρη Νύχτα» και η σειρά «Ηλιοτρόπια». Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Γουίλιαμ Νταφόε, σε έναν ρόλο που του απέφερε το Βραβείο Ερμηνείας στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Ο Μαγικός Κήπος
29, 30 & 31 /3/ 2019
Tall Tales

Γαλλία, Λουξεμβούργο, 2017 Διάρκεια: 89 λεπτά Animation, Μεταγλωτισμένο
Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες
των Αρνό Μπουρόν, Αντον Κρινγκς.
Σκανταλιάρικα ζουζούνια και ζιζάνια σε μια απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων, βασισμένη στα ζωντανά κείμενα και τις πολύχρωμες εικόνες του Άντον Κρινγκς που έχουν λατρευτεί από χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Η Ευνοούμενη
The Favourite
5, 6 & 7/ 4/ 2019

Δραματική, 2018, Έγχρ. Διάρκεια: 119' Κ 15
Αγγλο-ιρλανδική ταινία, σκηνοθεσία Γιώργος Λάνθιμος με τους: Ολίβια Κόλμαν, Έμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις, Νίκολας Χουλτ.
Στις αρχές του 18ου αιώνα η φιλάσθενη Άννα κάθεται στο βρετανικό θρόνο, το κράτος όμως κυβερνά η σύμβουλός της Λαίδη Σάρα. Όταν η καινούρια υπηρέτρια Άμπιγκεϊλ καταφθάνει στην αυλή, μπαίνει υπό την προστασία της Σάρα και αρχίζει να αναπτύσσει φιλίες με τη βασίλισσα. Μία καυστική ματιά στην ιστορία της βρετανικής βασιλείας στην πρώτη κωμωδία εποχής του Γιώργου Λάνθιμου.
Οσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου & Χρυσή Σφαίρα για την Ολίβια Κόλμαν, βραβείο BAFTA κατηγορίας Β’ γυναικείου ρόλου για τη Ρέιτσελ Βάις, βραβείο BAFTA εξαιρετικής βρετανικής ταινίας, Αργυρό Λιοντάρι Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας.


Η Ταινία LEGO 2
LEGO Movie 2
5, 6 & 7/ 4/ 2019

Animation, 2019 ,Έγχρ. Διάρκεια: 106'
Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες
Αμερικανο-δανέζικη ταινία, σκηνοθεσία Μάικ Μίτσελ.
Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που η εισβολή των LEGO Duplo κατέστρεψε ολοσχερώς το Μπρίκσμπουργκ και η αρχηγός του «εξωγήινου» στρατού επιστρέφει. Απαγάγει τους Λούσι και Μπάτμαν, αναγκάζοντας έτσι τον Έμετ να ταξιδέψει στα πέρατα του γαλαξία για να τους φέρει πίσω.

Χειμερινό Σινεμά “Μ. Μερκούρη”
Εμμ. Μπενάκη 70, Κερατσίνι, Αμφιάλη
Γενική Είσοδος: 3 ευρώ

eep logo