Οι δύο προτεραιότητες του Νίκου Μπελαβίλα για το αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά

metaxa nosokomeio 2

Επίσκεψη και ενημέρωση από τη διοίκηση για τις συνθήκες, το δυναμικό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας.

Ο Νίκος Μπελαβίλας ενημερώθηκε από την διοίκηση του νοσοκομείου για τις συνθήκες, το δυναμικό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε δύο θέματα:

  • Η ανάγκη της επέκτασης με νέες κτιριακές δομές και ξενώνα συνοδών ασθενών και ασθενών του τελικού σταδίου. Ο Νίκος Μπελαβίλας εξήγησε πως ο χώρος υπάρχει, η δυνατότητα υπάρχει: «Αν αυτή τη στιγμή, προωθούμε την ίδια ακριβώς ιδέα στην Αθήνα με τις Προσφυγικές Πολυκατοικίες της Αλεξάνδρας για το Άγιος Σάββας, είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να το διεκδικήσουμε και στον Πειραιά». Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά ο οποίος επέλεξε από σεβασμό στους ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό να μην επισκεφθεί τις κλινικές όπως είναι το σύνηθες, σημείωσε πως
    «έχουμε βιώσει με τον πιο δραματικό τρόπο τι σημαίνει καρκίνος-συγγενείς μας, αγαπημένοι μας, φίλοι μας ταλαιπωρήθηκαν και σώθηκαν ή χάθηκαν. Είναι ανάγκη να αγωνιστούμε για τις όσο πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των ασθενών και των συγγενών της "επάρατου νόσου". Θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για αυτό».
  • Το νοσοκομείο ασφυκτιά κυκλοφοριακά. Η κίνηση των ασθενοφόρων, οι γιατροί και το προσωπικό, οι ασθενείς και οι συγγενείς τους. Επομένως η επέκταση καλών λεωφορειακών γραμμών, του δικτύου των μέσων σταθερής τροχιάς, η απελευθέρωση των κύριων οδών προς το «Μεταξά» από την παράνομη στάθμευση, και η κατασκευή ενός μεγάλου υπόγειου χώρου 400-500 θέσεων οχημάτων για τις νοσοκομειακές ανάγκες ήταν η πρόταση που διατυπώθηκε αναλυτικά στη διοίκηση του Μεταξά.

Ο Νίκος Μπελαβίλας δεσμεύθηκε πως τα κρίσιμα δύο αυτά ζητήματα θα μεταφερθούν και στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας!

Στην συνάντηση συμμετείχαν η ομάδα της υγείας του «Πειραιάς για Όλους» με τους γιατρούς Νίκο Καρβούνη, πρώην διοικητή του νοσοκομείου, Μιχάλη Ζάβιακα, Τάκη Βουτυράκο και τη δημοτική σύμβουλο Βάνα Μελά ενώ από την πλευρά της διοίκησης: ο Διοικητής Γιώργος Ζαΐμης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Νίκος Πλατανισιώτης και ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Παυλος Σαχάρωφ, η Πρόεδρος, ο Ταμίας και το Μέλος του ΔΣ, Ρεβέκκα Ψαράκη, Αντώνης Αποστολόπουλος και Θωμάς Κατσικάρος αντίστοιχα.

eep logo