Να ξανακάνουμε την Αίγινα φιλική στον κάτοικο

της Σίλα Αλεξίου*

Η Αίγινα ήταν πάντα η όασή μου. Ζούσα στην Αθήνα, αλλά ουσιαστικά μεγάλωσα σ ’αυτό το νησί, τόπο καταγωγής των γονιών μου, ελπίζοντας πάντα ότι κάποια στιγμή θα κατάφερνα να κατοικήσω μόνιμα εδώ.

Πραγματοποίησα το όνειρό μου το 2011, μετά από 30 χρόνια μάχιμης δημοσιογραφίας (τα 25 από τα οποία στα ΝΕΑ), αλλά συνέχισα το αγαπημένο μου επάγγελμα με το free press περιοδικό Saronic Magazine, που εκδίδουμε από το 2010 με τον σύντροφό μου –επίσης δημοσιογράφο- Γιάννη Προβή, γράφοντας για την Αίγινα.

Πώς αναμείχθηκα στα κοινά; Πήρα τη μεγάλη απόφαση όταν ένιωσα ότι έχω κι εγώ μια πολύ σοβαρή υποχρέωση απέναντι στο νησί μου. Ένα νησί με βαριά Ιστορία, που έφτασε να υπολείπεται των περισσοτέρων δήμων σε υποδομές, οργάνωση, ποιότητα ζωής, ανάδειξη της πολιτιστικής του κληρονομιάς.

Με δεδομένη τη στήριξη και την προτροπή τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων και τριών προηγούμενων δημάρχων Αίγινας, αποφάσισα ότι η δημοσιογραφική κριτική δεν αρκεί.
Η γειτνίαση με την Αττική, οι αρχαιολογικοί θησαυροί και κυρίως το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου που προσελκύει πιστούς από όλο τον κόσμο, έχουν διαχρονικά «κακομάθει» την Αίγινα. «Το νησί πάει μόνο του», ακούγεται από χείλη αρμοδίων! Ναι, αλλά δεν πάει άλλο…

Πλησιάζοντας στην κάλπη λοιπόν, από την οποία θα αναδειχθεί η νέα διοίκηση του Δήμου μας, ζητούμενο είναι να ξανακάνουμε το νησί φιλικό στον κάτοικο και τον επισκέπτη, να αναδείξουμε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Αίγινας και τις φυσικές της ομορφιές, να εφαρμόσουμε τη σύγχρονη τεχνολογία που δίνει προηγμένες λύσεις στα προβλήματα, να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις ώστε να καταταγεί η Αίγινα στη λίστα με τα καλύτερα ελληνικά νησιά. Το δικαιούται!

Με το βλέμμα στο 2028 –την επέτειο των 200 χρόνων από την ορκωμοσία του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου κυβερνήτη της Νεώτερης Ελλάδας, στην Αίγινα- είμαστε …καταδικασμένοι να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Αίγινα.

Με έναν ανοιχτό και λειτουργικό δήμο, σε συνεργασία με όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για την πρόοδο, την ποιότητα ζωής και τον πολιτισμό, η παράταξη «Μαζί! Μπροστά για την Αίγινα», της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, θα κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα τιμώντας αυτό το ιστορικό νησί όπως του αξίζει!

*Η Σίλα Αλεξίου είναι υποψήφια δήμαρχος Αίγινας
*αναδημοσίευση από το αυτοδιοικητικό ένθετο της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ"

 

eep logo