Καθαρές κουβέντες

zoupis zaxarias

του Ζαχαρία Ζούπη

 

Σε δημοσίευμα του «Γαβριά του Κερατσινίου» γίνεται αναφορά σε 26 συμβασιούχους που αποφάσισε να πάρει το ΚΕΚ του Δήμου για να μπορεί να λειτουργήσουν τα δύο κυλικεία στην περιοχή Ανάπλασης και τίθενται ζητήματα .Το δημοσίευμα καταλήγει στο ερώτημα αν θα πω κάτι. Ασφαλώς και θα πω

- Το δημοσίευμα έχει δίκιο για αυτή την πρόσληψη και την ιδεολογική – πολιτική ασυνέπεια ασυνέπεια του Δημάρχου που ενώ καταγγέλλει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, ο ίδιος έχει προβεί κατά κόρον σε προσλήψεις συμβασιούχων .

- Οι συγκεκριμένες συμβάσεις δεν είναι οι μόνες που έχουν γίνει αυτά τα χρόνια. Επί θητείας Χ. Βρετάκου έχουν γίνει εκατοντάδες προσλήψεις συμβασιούχων .Αρκεί να πω, ότι όταν συζητώντας για τον Προϋπολογισμό ,ζήτησα στοιχεία πόσοι συμβασιούχοι απασχολούνται εκείνη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Μου έδωσαν τα στοιχεία και είδα κατάπληκτος ότι ο Δήμος είχε 500 συμβασιούχους! Μιλάμε για ρεκόρ συμβασιούχων στην ιστορία του Δήμου που δεν δείχνει μόνο ασυνέπεια λόγων και έργων αλλά και κατασπατάληση των πόρων του Δήμου .Βλέπετε βρήκε έτοιμο Ταμείο ….

- Προσωπικά δεν έχω την ίδια αντίληψη με αυτή του Δημάρχου. Πιστεύω ότι αν χρειάζεται ο Δήμος μπορεί να παίρνει και συμβασιούχους για να καλύπτει τις ανάγκες του. Ωστόσο αυτό θα πρέπει να γίνεται λελογισμένα στον ελάχιστο δυνατό βαθμό ώστε και η δουλειά να βγαίνει και τα οικονομικά του Δήμου να μην τινάζονται στον αέρα και οι μόνιμοι να εργάζονται όσο το δυνατόν περισσότερο στο πλαίσιο των προβλεπόμενων υποχρεώσεών τους .Ο αριθμός των συμβασιούχων που πάρθηκαν επί αυτής της Δημοτικής Αρχής δεν έχουν καμία λογική. Θα πρέπει επίσης να γίνονται με πλήρη διαφάνεια και να μην δίνονται αφορμές για σχόλια ( π.χ με εμφάνιση συγγενικών προσώπων πολιτικών προσώπων ακόμα και αν μπορεί να το δικαιούνται). Επίσης διευκρινίζω , ότι σύμβαση ορισμένου χρόνου σημαίνει σύμβαση ορισμένου χρόνου και επομένως η λήξη δεν συνιστά απόλυση. Υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι που μπορεί να πάρουν θέσεις αν χρειαστεί και όλα τα άλλα είναι ψεύτικες φιλολαϊκές κορώνες για ψηφαλάκια

- Με το σκεπτικό αυτό ψήφισα στην συνεδρίαση του Δ.Σ του ΚΕΚ και ζήτησα η τελική επιλογή να γίνει από το συλλογικό όργανο που πήρε την απόφαση πρόσληψης και θα τους πληρώνει, δηλαδή το Δ.Σ του ΚΕΚ . Να μην είναι θέμα απόφασης του Δημάρχου μόνο που θα αποφασίσει μόνος του με αμφίβολα κριτήρια και θα στείλει στην συνέχεια την λίστα στο ΚΕΚ για να τους προσλάβει, λες και το Δ.Σ του ΚΕΚ είναι απλά εργαλείο υλοποίησης των θελημάτων του κ Χ.Βρετάκου , όπως έγινε πέρυσι με την επιλογή των καλλιτεχνών και το κόστος κάθε μίας συναυλίας για τις γνωστές εκδηλώσεις που έγιναν στον χαρακτηρισμένο ως επικίνδυνο χώρο επιπέδου ΣΕΒΕΖΟ δίπλα στο Διυλιστήριο του Μελισσανίδη.

Οφείλω να πω, ότι δεν είμαι αισιόδοξος ότι η πρότασή μου θα γίνει σεβαστή. Η πλειοψηφία της σημερινής Διοίκησης του ΚΕΚ απλά υλοποιεί τις βουλές του Κυρίου.