Κούλουμα στον Δήμο Πειραιά

IMG 1506

Με παραδοσιακό γλέντι και σαρακοστιανά εδέσματα γιόρτασαν οι Πειραιώτες τα Κούλουμα, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης.

Την εκδήλωση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου με αποκριάτικες μελωδίες. Στη συνέχεια ακολούθησαν μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά. Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν και χόρεψαν με παραδοσιακή μουσική, χορό και τραγούδι.

Τα σαρακοστιανά εδέσματα ήταν μια προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Καλή Σαρακοστή σε όλους. Δυστυχώς δεν είχαμε και φέτος σύμμαχο τον καιρό γι΄ αυτό και μεταφέραμε την εκδήλωση στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης. Χαίρομαι οι Πειραιώτες να διασκεδάζουν, όπως συνέβη σήμερα με παραδοσιακά τραγούδια, χορό και μουσική από τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας, οι οποίοι είναι πάντα δίπλα μας και στηρίζουν τις δράσεις μας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Πρόεδρό της και Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για τα σαρακοστιανά εδέσματα που προσέφερε για ακόμα μια χρονιά, έτσι ώστε οι δημότες μας να περάσουν όμορφες στιγμές σε αυτή την παραδοσιακή γιορτή. Να είστε όλοι καλά».

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, τόνισε:
«Είχαμε την εκδήλωση για τα Κούλουμα το πρωί στην Φρεαττύδα. Δυστυχώς, ο καιρός μας τα χάλασε και μεταφερθήκαμε στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης. Είμαι χαρούμενη από την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» και την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά για την παρουσία τους. Με τις παραδοσιακές τους μελωδίες και τα χορευτικά τους πρόσφεραν κέφι στους πολίτες. Ιδιαιτέρως θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα γεύματα τα οποία προσφέρει στους δημότες μας. Είναι μια πολύ ωραία εκδήλωση και παρά τον άσχημο καιρό θα διασκεδάσουμε μέχρι αργά».

eep logo