Φτάνει πια!

zoupis zaxarias

Του Ζαχαρία Ζούπη

Πάντως, για όσους ανησυχούν, τους λέω απερίφραστα: Ηρεμείστε! Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε οτι δεν θα αφήσει στα χέρια των προθύμων και των yesmen. Όλα θα πάνε καλά επομένως και μπορείτε να χαμογελάσετε και να ατενίσετε το μέλλον με αισιοδοξία. Ο ήλιος θα συνεχίσει να ανατέλλει κανονικά όπως είχε πει κάποτε ο κ. Νίκος Παπάς. Θυμάστε τι έγινε μετά. Τρίτο βαρύ και αχρείαστο, πλην όμως αριστερό Μνημόνιο, capital controls , 85 δις ευρώ ζημιά στην Εθνική Οικονομία, φοροκαταιγίδα, μειώσεις συντάξεων, ύφεση. Κάπως έτσι θα γίνει και τώρα. Άλλωστε ήδη στον Προϋπολογισμό του 2017 έχουν εγγραφεί 2,5 δις ευρώ επιπλέον φόροι και περίπου 1 δις ευρώ επιπλέον περικοπές συντάξεων. Ευτυχώς δηλαδή που δύο χρόνια δεν κυβερνούν οι πρόθυμοι κατά τον Αλέξη Τσίπρα. Κοροϊδία, ψέμα, κινδυνολογία από τον πιο Μνημονιακό Πρωθυπουργό που γνωρίσαμε αυτά τα μαύρα χρόνια.

Ας μιλήσουμε όμως σοβαρά για αυτούς τους απίθανους τύπους της πιο Μνημονιακής, της πιο πρόθυμης Κυβέρνησης , οι οποίοι νομίζουν ότι μπορεί να συνεχίσουν με μια από τα ίδια ,με επικοινωνιακά τρυκ και διχαστικά ευφυολογήματα , την ώρα που η χώρα καταρρέει . Σκεφτείτε το οδοιπορικό του κυρίου Πρωθυπουργού το τελευταίο διάστημα. Πάει στην κηδεία του Φιντέλ την ώρα που όλα για την αξιολόγηση παίζονταν, έρχεται πίσω μετά από μια βδομάδα και ενώ η Βουλή συνεδριάζει για τον Προϋπολογισμό, αυτός φωνάζει τις κάμερες και ανακοινώνει υπερήφανος, ότι θα μοιράσει στους συνταξιούχους 617 εκατ. ευρώ (παρεμπιπτόντως , στα χρόνια της αριστεροδεξιάς αυτής Κυβέρνησης μόνο οι περικοπές του ΕΚΑΣ κατά την διετία 2016- 2017 φτάνουν το ύψος των 586 εκατ. ευρώ! ). Στην συνέχεια αρχίζει αυτά τα αηδιαστικά και διχαστικά «με ποιον είστε , με τον Σόιμπλε η με τον λαό» και μετά πάει καρφί στην Μέρκελ για να την καθησυχάσει και να δώσει διαβεβαιώσεις ότι δεν είναι κάτι το μόνιμο, ούτε επαναφορά της 13ης σύνταξης !!!

Λίγο πριν από όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, πανηγύρισε για την φοβερή και τρομερή μείωση κατά περίπου 45 δις ευρώ μέχρι το ...2060 , την ώρα που καταγγέλει αυτούς που κατάφεραν να κουρέψουν το χρέος κατά 100 δις ευρώ σε μια νύχτα και ξεχνώντας όλα όσα υπερήφανα έχει πει κατά καιρούς μέσα σε ένα ντελίριο λαϊκισμού και αρλουμπολογίας. Μαζί μ΄αυτό δέχεται δε και ετήσια πλεονάσματα 3,5% για σειρά ετών και κρύβοντάς το από τον ελληνικό λαό, τα βάζει και με το Δ.Ν.Τ. όταν του σημειώνει ότι αυτά τα πλεονάσματα απαιτούν αιματηρά μέτρα!

Βγάζετε κανένα συμπέρασμα για όλο αυτό το στημένο παιχνίδι παραλογισμού, δήθεν αγωνιστικότητας; Μηπως σας θυμίζει τίποτα; Μήπως τα ίδια δεν έκανε και πέρυσι και πληρώνουμε και θα πληρώνουμε τος ανοησίες του δίδυμου της καταστροφής Τσίπρα – Βαρουφάκη; Δεν αντέχεται πια αυτός ο διχαστικός λόγος κάθε φορά που αποτυγχάνει ο κ.Τσίπρας, δηλαδή πάντα. Δεν αντέχεται πια αυτός ο ψευτοαριστερός πατριωτισμός , ψεύτικος όσο και αυτοί που τον εκφράζουν στον δημόσιο λόγο. Δεν υποφέρεται πια να θέτει διλήματα ο κύριος που δέχτηκε τα πάντα, μέχρι και την υποθήκευση της ακίνητης περιουσίας της χώρας μέσω του Υπερταμείου για τα επόμενα 100 χρόνια!
Φτάνει πια !

 

eep logo