Το “Ιντεάλ”, το “Σινεάκ” και το Midnight Express

του Δημήτρη Καπράνου*

Το Midnight Express, η κινηματογραφική Λέσχη που έχει δημιουργήσει ο συμπολίτης μας, κριτικός κινηματογράφου και ραδιοφωνικός παραγωγός ο Άκης Καπράνος*, πρόβαλε την Παρασκευή στο "Σινεάκ" του Πειραιά την επική ταινία “Highlander”.

Η προβολή άρχισε στις δώδεκα τα μεσάνυχτα. Είκοσι λεπτά πριν, είχε τελειώσει η προβολή της ταινίας “Οι τρεις σωματοφύλακες”, που προβάλλει ο κινηματογράφος στο δικό του ωράριο.

Από την αίθουσα βγήκαν είκοσι (20) θεατές. Στις 11.50 η αίθουσα είχε γεμίσει ("sold out", 300 εισιτήρια) για την ταινία που πρόβαλλε το Midnight Express.

Να σημειώσουμε ότι το "Σινεάκ" του Πειραιά, αποτελεί πλέον την συνέχεια του ιστορικού ΙΝΤΕΑΛ της Αθήνας, που έκλεισε οριστικά για να γίνει ξενοδοχείο!

Το "Σινεάκ", τον Δημοτικό Κινηματογράφο της πόλης μας το διαχειρίζεται η οικογένεια Σπέντζου, η οποία, με την σειρά της, αποτελεί την συνέχεια της "Σπέντζος Φιλμς". που κράτησε σχεδόν για ενενήντα χρονια το "ΙΝΤΕΑΛ", το ιστορικό σινεμά της οδού Πανεπιστημίου!

Ήδη, έχουν μεταφερθεί στον Πειραιά τα υπέροχα "στολίδια" του "ΙΝΤΕΑΛ", εκείνοι οι απίθανοι πίνακες, με κινηματογραφικά θέματα, που σύντομα θα κοσμήσουν τους χώρους του πειραιώτικου "Σινεάκ".

Να σημειώσουμε ότι προχθές, το μεγαλύτερο μέρος των θεατών του “Highlander” είχαν κατέβει από την Αθήνα!
Και καθώς το "Μετρό" στην πόλη μας κλείνει πολύ νωρίτερα από τη 1.45 το πρωί, που τελειώνει το Midnight Express οι τρεις και πλέον εκατοντάδες των θεατών, ψάχνουν να βρουν “μια γωνιά” για να απολαύσουν ένα ποτό και να κουβεντιάσουν για την ταινία. Τέτοια ώρα, βεβαίως, εκτός από τις πρόσφατες Γιορτές, που είδαμε “έναν άλλο Πειραιά”, δύσκολα βρίσκεται ένα στέκι ανοιχτό, όπου θα καθίσεις για ένα σνακ κι ένα ποτό, καθώς οι ταινίες “σηκώνουν”, μετά την αίθουσα, την συζήτηση. Ευτυχώς, δηλαδή, που υπάρχει το “διανυκτερεύον” 049 λεωφορείο για την Ομόνοια, που εξυπηρετεί όσους θεατές του "Σινεάκ” δεν έχουν “γιωταχί”..

Ας ελπίσουμε ότι σε λίγο καιρό, πολλά θα έχουν αλλάξει στην μικρή πλατεία...

*Κάθε Πέμπτη, 7-9 μ.μ ο Άκης Καπράνος παρουσιάζει την “Ραδιοφωνική Οθόνη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4 (και kanaliena.gr)

eep logo