Ιωσήφ Βουράκης: Οι «διαδρομές» μου στον Πειραιά!

Συνέντευξη του προέδρου του ΟΠΑΝ στο Portnet

«Κατάφερα να είμαι ο Ιωσήφ Βουράκης, όχι απλά ο γιος του Βασίλη», λέει στο Portnet ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ. Σε μια συνέντευξη στην οποία περιγράφει την διαδρομή στα δημοτικά πράγματα από το 2010, που εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Πειραιά μέχρι σήμερα, ο Ιωσήφ Βουράκης μιλάει για τον ΟΠΑΝ, του αθλητικούς χώρους, τις δράσεις για τη νεολαία, το Δημοτικό Θέατρο και τον Πολιτισμό, την δουλειά του στα πεδία αυτά και τους αντίστοιχους σχεδιασμούς. Τέλος, υπογραμμίζει ότι ο Γιάννης Μώραλης «είναι αυτό που χρειαζόταν ο Πειραιάς».

Είστε δημοτικός σύμβουλος από το 2010. Το 2014 ήσασταν επικεφαλής δικής σας παράταξης, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά. Από το 2019 είστε με την παράταξη "Πειραιάς - Νικητής" του Γιάννη Μώραλη πρόεδρος του ΟΠΑΝ. Κάντε μας μια σύντομη περιγραφή αυτής της διαδρομής
Μεγάλη διαδρομή, δύσκολη αλλά όμορφη! Το 2010 ήταν τελείως διαφορετικές οι συνθήκες! Από την μια σκληρή δημοτική αρχή με πολλές ιδιαιτερότητες, από την άλλη ένας προσωπικός αγώνας να αποδείξω ότι δεν ήμουνα απλά ο γιος του Βασίλη! Μεγάλο σχολείο! Μετά την δεύτερη χρονιά της τότε δημοτικής αρχής άρχισε να φαίνεται ότι ο Πειραιάς χρειάζεται κάτι άλλο, κάτι φρέσκο! Ο Πειραιάς χρειαζόταν κάτι που θα τον ξεκολλούσε από την λογική του «χωριού»! Τότε ξεκινήσαμε τις συζητήσεις για την δημιουργία μιας ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης! Φτάνοντας προς τις εκλογές του '14 ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης ανακοίνωσε την δημιουργία της δημοτικής παράταξης "Πειραιάς Νικητής" με επικεφαλής τον Γιάννη Μώραλη! Πιστεύω ότι αν είχαμε συντονιστεί καλύτερα (χρονικά) και το '14 θα κατεβαίναμε με κοινό ψηφοδέλτιο! Αυτό έγινε το '19 και τα υπόλοιπα αποτελούν ιστορία! Αυτά τα χρόνια, ότι είμαι αποτελεί όριο που ξεπέρασα, δεν το παραβίασα, το ξεπέρασα και σήμερα είμαι ο Ιωσήφ του Βασίλη και της Ελένης έχοντας τον δικό μου πολιτικό λόγο, γράφοντας την δίκη μου ιστορία στην τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης μας, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι στο παρόν και το μέλλον του Πειραιά!

Ποια θεωρείτε την σημαντικότερη συμβολή σας κατά την διάρκεια αυτής της θητείας;
Ο ΟΠΑΝ είναι πολυεπίπεδος και είναι δύσκολο να διαλέξω και να αναφέρω μόνο ένα κομμάτι! Όσον αφορά το κομμάτι του αθλητισμού, το σημαντικότερο ήταν οι ανακατασκευές όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης! Μικροί και μεγάλοι, απολαμβάνουν σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις .
Στο κομμάτι του πολιτισμού, η δημιουργία της σκηνής ΩΜΕΓΑ στο Δημοτικό θέατρο! Εκεί που οι άλλοι βλέπανε μια αποθήκη, εγώ είδα την ευκαιρία να φτιάξουμε μια νέα μικρή , ευέλικτη θεατρική σκηνή!
Στο κομμάτι της νεολαίας την δημιουργία του ΔΣΝ (Δημοτικό Συμβούλιο Νέων) και την δημιουργία του μουσικού διαγωνισμό «come together». Δώσαμε βήμα και λόγο στους νέους!

Σε ποιον τομέα θα θέλατε να συμβάλλετε εφ' όσον επανεκλεγείτε;
Προφανώς και αν η επιλογή ήταν δίκη μου, θα ήθελα να συνεχίσω το έργο μου στον ΟΠΑΝ ! Κάναμε πολλά, αλλά όχι όλα! Για την επόμενη τετραετία έχουμε εξασφαλίσει πόρους και χρηματοδοτήσεις, που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε πολλά πράγματα και στο κομμάτι του πολιτισμού και του αθλητισμού! Τον πρώτο λόγο όμως έχει ο κόσμος που με την ψήφο του θα δείξει αν το έργο που έκανα τα προηγούμενα χρόνια ήταν σωστό και χρήσιμο για τους ίδιους! Και βέβαια την τελική απόφαση έχει ο δήμαρχος , αυτός ξέρει που μπορεί να αποδώσει καλύτερα ο καθένας μας.

Ποιο το συγκριτικό πλεονέκτημα και ποιο το μειονέκτημα του δημάρχου Γιάννη Μώραλη;
Ο Γιάννης Μώραλης είναι αυτό που χρειαζόταν ο Πειραιάς! Ένας άνθρωπος εκτός πολιτικής , προερχόμενος από την ελεύθερη αγορά, με καθημερινή τριβή με τον κόσμο !

 

eep logo