Αντί επιλόγου...

klapadakis milt

του Μίλτου Κλαπαδάκη*

Έπεσε και επίσημα η αυλαία της προεκλογικής περιόδου. Μια περιόδου έντονης, γεμάτης από γεγονότα, εξελίξεις, ανατροπές, χαρές, γέλια, χαμόγελα, εντάσεις, στεναχώριες, απογοητεύσεις και διαψεύσεις.

Ειλικρινά δεν έχω ιδέα για το προσωπικό αποτέλεσμα. Δεν θα πω ψέματα, με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Όχι όμως τόσο για μένα, όσο για τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου αυτούς τους μήνες, θυσιάζοντας λίγο ή περισσότερο από τον προσωπικό τους χρόνο. Για όλους εκείνους, που στήριξαν από την αρχή την υποψηφιότητά μου, για εκείνους που με γνώρισαν στην πορεία, για εκείνους που πίστεψαν ότι μπορώ να προσφέρω κι εγώ κάτι μικρό σε αυτό το Μεγάλο που λέγεται Πειραιάς, για το χρόνο που στέρησα από την Εμμανουέλα.

Πέντε περίπου έντονοι μήνες. Με ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο για κάποιον που εργάζεται από το πρωί έως το βράδυ, με πολύ περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, χωρίς προσωπικό μηχανισμό, χωρίς κομματική στήριξη ή βοήθεια, χωρίς βαρύ επώνυμο ή πολιτική προίκα.
Οι δυσκολίες δεδομένες. Όμως το ζήσαμε….και το χαρήκαμε…Βγαίνω από αυτή τη μάχη πιο πλούσιος σε εμπειρίες…Γνώρισα νέους ανθρώπους, έφτιαξα νέες φιλίες και προφανώς απογοήτευσα άλλους.
Επαγγελματίας του είδους δεν υπήρξα και δεν θέλω να γίνω…

Αν κάτι έχω κατακτήσει όλα αυτά τα χρόνια, είναι η προσωπική μου αξιοπρέπεια, την οποία δεν βάζω σε καμία ζυγαριά. Δεν διστάζω να συγκρουστώ πολιτικά, ακριβώς επειδή δεν είχα και δεν έχω καμία κομματική ή προσωπική ή επαγγελματική εξάρτηση.
Και το μεγαλύτερο κέρδος είναι η εκτίμηση και η στήριξη ανθρώπων, κυρίως αυτών που βρεθήκαμε ή βρισκόμαστε σε διαφορετικά πολιτικά μετερίζια.

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους αυτούς που συμπορευτήκαμε αυτό το διάστημα, από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου έως και σήμερα.
Όλους εκείνους που προστέθηκαν στην πορεία. Όλους εκείνους που δεν γνώριζα και βρήκαν στην υποψηφιότητά μου μία έκφραση. Όλους εκείνους που από την αρχή ήταν ειλικρινείς απέναντί μου και ξεκαθάρισαν ότι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να με υποστηρίξουν. Μα και εκείνους που διανύσαμε μαζί το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, έστω κι αν κάπου χαθήκαμε στο δρόμο…

Λένε ότι πάντα προχωρούμε με τους παρόντες και πράγματι έτσι είναι…Απλώς μένει μια πικρή γεύση για τους απόντες που θεωρούσες μέχρι πρότινος φίλους….
Καλή επιτυχία στον Γιάννη Μώραλη και σε όλους τους συνυποψηφίους μου με την ευχή να εκλεγούν όσο το δυνατόν περισσότεροι….

*Ο Μίλτος Κλαπαδάκης είναι Δικηγόρος Πειραιώς, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό "Πειραιάς Νικητής" και τον Γιάννη Μώραλη

eep logo