Ούτε ένα ποτήρι νερό!..

poulakidas nasos

Του Νάσου Πουλακίδα

Ο Θοδωρής Δρίτσας είναι ευγενής. Χρόνια στον Πειραιά έχει δείξει το καλύτερο πρόσωπο και σε όλους τους πολιτικούς χώρους έχει μόνο φίλους.
Επί τρεις μήνες στο πηδάλιο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας είπε να δώσει την πρώτη του συνέντευξη Τύπου. Δεν είναι άπειρος, αφού επί πολλά χρόνια ως επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Το λιμάνι της Αγωνίας» έχει δώσει άπειρες συνεντεύξεις και γενικά γνωρίζει πώς να χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις.
Όμως η πρώτη συνέντευξη του από τη θέση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας ήταν απογοητευτική. Καλά ήθελα να ήξερα δεν έχει πολιτικούς συμβούλους να τον βοηθήσουν για να διοργανώσει μία συνέντευξη; Αφήνω απ΄ έξω τους λιμενικούς οι οποίοι γνωρίζουν και με το παραπάνω πως δίνονται συνεντεύξεις, διότι φαίνεται πως δεν τους ρώτησε κανένας.
Ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας μίλησε επί των περισσοτέρων θεμάτων – λιμάνια, μεταναστευτικό, ακτοπλοΐα κ.ά. - για περίπου μία ώρα και μετά ζήτησε να του γίνουν ερωτήσεις. Δυστυχώς έδινε γενικόλογες απαντήσεις και η κάθε απάντηση ήταν ατέρμονη…
Με το ζόρι οι διαπιστευμένοι ναυτιλιακοί συντάκτες, που είχαν κατακλύσει την αίθουσα προσπαθούσαν να βγάλουν ειδήσεις που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες και όχι μόνο ένα στενό κομματικό ακροατήριο. Ο κ. Δρίτσας είμαι σίγουρος ότι την επόμενη φορά θα είναι περισσότερο «διαβασμένος» και θα δώσει συνέντευξη με στοχευμένα θέματα.
Αυτό, όμως, που έκανε ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση στους περισσότερους από όσους παρέστησαν στη συνέντευξη ήταν το ότι δεν τους προσέφεραν ούτε ένα ποτήρι νερό!.. Γι αυτό ανέφερα ότι αυτοί που πληρώνονται για τις δημόσιες σχέσεις του αγνού Πειραιώτη βουλευτή, δεν ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους… Άκου, να μη προσφέρουν ένα ποτήρι νερό. Να ακούς τον υπουργό επί δύο ώρες κι εσύ να μη μπορείς να βρέξεις τα χείλη σου με λίγο νερό. Ένα ποτήρι νερό, βρε παιδιά!!! Εδώ πραγματικά κολλάει το «είπαμε το νερό – νεράκι…»