Η κατάσταση έχει καταστεί αποπνικτική

zoupis zaxarias

του Ζαχαρία Ζούπη

 

Η κατάσταση στην χώρα δεν είναι και η καλύτερη. Δέκα χρόνια κρίσης, οχτώ χρόνια Μνημονίων και η αίσθηση στην κοινωνία παραμένει αναλοίωτη. Δεν φαίνεται έξοδος από την κρίση , η ανεργία μόνο πρόσκαιρα μειώνεται ( σκεφτείτε να έμεναν στην χώρα και οι 500.000 νέοι επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό) , χιλιάδες νοικοκυριά βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, οι μισοί φορολογούμενοι χρωστάνε στην εφορία, οι κατασχέσεις χτύπησαν κόκκινο το 2017, οι πλειστηριασμοί είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αντιμετωπίζονται ως πολίτες Β΄κατηγορίας ( κάτω από 800 ευρώ παίρνει το 50% των εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα, όταν στην ίδια κατηγορία ανήκει το 10,4% των εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα), 300.000 σνταξιούχοι περιμένουν συντάξεις και εφάπαξ ενώ 1.200.000 συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται κατά 15%-18%, ενώ ο ΕΝΦΙΑ θα αυξηθεί και μάλιστα στους κατοικώντες στις πιο λαικές γειτονιές από την αύξηση των αντικειμενικών τιμών.

Είναι επομένως, απορίας άξιο πως οι κυβερνώντες αισθάνονται υπερήφανοι και πολύ αριστεροί, κατασκευάζουν ανύπαρκτες επιτυχίες, πανηγυρίζουν για για φαντασιώσεις, χεοροκροτούν αναίτια και ζητωκραυγάζουν αβάσιμα. Πως όμως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά από ανθρώπους που εκπαιδεύτηκαν να επικαλούνται τα πάντα και τα αντίθετά τους. Να έχουν προκαλέσει ζημιά 100- 200 δις. ευρώ ζημιά στην Ελληνική Οικονομία μέσα σε επτά μήνες και να σιωπούν. Να έχουν υποθηκεύσει την Εθνική Περιουσία για 100 χρίνια και να μην λένε τίποτα. Να έχουν πρωταγωνιστησει στην μεγαλύτερη πολιτική απάτη της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας για να πάρουν την εξουσία και να φέρονται σαν να μην τρέχει τίποτα. Να έχουν καταδικάσει σε κατάσταση στασιμότητας την Οικονομία και να υπερηφανεύονται.Να έχουν γονατίσει από την υπερφορολόγηση για να μπορούν να μοιράζουν μετά ψίχουλα εκλογικού χαρακτήρα και να κάνουν διορισμούς . Να έχουν ψηφίσει μέτρα έχρι το 2021 και να μιλάνε για καλύτερες μέρες. Να έχουν καταστλησει την Ελλάδα αδύναμη,ανήμπορη απέναντι σε κάθε κλινδυνο και να δηλώνου εθνικά υπερήφανοι.

Η κατάσταση έχει καταστεί αποπνικτική. Αν κατι είναι αναγκαίο είναι μια εθνική συστράτευση μετά από εκλογές τιμωρώντας όσους λαίκισαν ασύστολα σε βάρος της κοινωνίας. Αν αυτό είναι το ζητούμενο,αν αυτά καταλογίζονται σην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι τακτικές ίσων αποστάσεων είναι ανιστόρητες και πολιτικά επικίνδυνες για αυτούς που τις επικαλούνται αλλά γα για την χώρα.

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ