Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο έργο του δρόμου Δρυόπης - Γαλατά

savvas athanasiou

του Σάββα Ν. Αθανασίου

 

Συμμερίζομαι απόλυτα την αγανάκτηση των κατοίκων για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο έργο του δρόμου Δρυόπης - Γαλατά.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες:
Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Τροιζηνίας και των Μεθάνων για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα έργα του δρόμου Δρυόπης - Γαλατά.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν κυρίως οι κάτοικοι της Καλλονής και της Ψήφτας, ενώ από τις 15 Δεκεμβρίου έχει σκαφτεί η μία λωρίδα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία επίστρωση με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που δημιουργούνται με την σκόνη, με την κυκλοφορία, με τα φανάρια, αλλά και την αποκοπή καταστημάτων από την ομαλή πρόσβαση πελατών.

Οι κάτοικοι προειδοποιούν ότι αν τα έργα στο κατοικημένο κομμάτι της Καλλονής δεν επιστρωθεί άμεσα θα καταθέσουν αγωγές και θα απαιτήσουν αποζημιώσεις. Η οργή και η αγανάκτηση μεγάλωσε από την ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Χατζηπέρου ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2019, δεδομένου ότι έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε που ξεκίνησε το έργο και δεν έχουν ολοκληρωθεί ούτε πέντε χιλιόμετρα από τα πενήντα που προβλέπει ο προυπολογισμός.
Επίσης, παρά τις καταγγελίες ότι κατά την κατασκευή του έργου στην Ψήφτα ερίφθησαν πετρελαιοειδή στη λίμνη δεν έχει γίνει καμία αυτοψία δείχνοντας την ολιγωρία των υπηρεσιών και των υπευθύνων του έργου.

Εύλογα τίθενται προς τον κ. Τ. Χατζηπέρο τα ερωτήματα:
1. Πόσα χιλιόμετρα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα;
2. Πόσα χρήματα έχουν απορροφηθεί από τα 35 εκατ. ευρώ του προυπολογισμού;
4. Πότε προβλέπεται να κατασκευασθούν οι ανισόπεδες γέφυρες;
5. Έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις για τις απαλλοτριώσεις;
6. Τι αλλαγές και τροποποιήσεις έχουν γίνει από την αρχική μελέτη;
7. Έχει ενημερωθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση για αυτές τις αλλαγές ή οποιοσδήποτε άλλες τροποποιήσεις και αλλαγές γίνουν;
8. Όταν λέτε κύριε Χατζηπέρο ότι τον Μάρτιο του 2019 θα ολοκληρωθούν τα έργα τι ακριβώς εννοείτε;
9. Έχουν γίνει αυτοψίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και τι έχουν αναφέρει για τα μέχρι τώρα;
10. Για τις καταγγελίες για τη ρίψη πετρελαιoειδών στην Ψήφτα θα ασχοληθείτε και θα μας κοινοποιήσετε τα αποτελέσματα της έρευνας;
Τέλος, να αναφερθεί ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους.

eep logo