Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

kammenos dimitris

Του Δημήτρη Κ. Καμμένου, Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτή Β’ Πειραιώς


Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στα εκατομμύρια εθελοντών που είναι «ταγμένοι» στην υπηρεσία του ανθρώπου και προσφέρουν υπηρεσίες φροντίδας, στήριξης και εκπαίδευσης των ευπαθών ομάδων, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους. Ο εθελοντισμός οδηγεί στην εσωτερική ολοκλήρωση του πολίτη-εθελοντή, αφού αποτελεί το αντίδοτο στον ατομικισμό και την εσωστρέφεια που διέπει τη σημερινή κοινωνία.
Κινητήριος δύναμη του εθελοντισμού πρέπει να είναι η αγάπη και η προσφορά δίχως αντάλλαγμα ή προσδοκίες προσωπικής προβολής. Δεν έχει χρονικά όρια, πεπερασμένους τόπους και τρόπους εφαρμογής, ούτε στοχαστικούς και φιλοσοφικούς ορισμούς. Ξεκινά από την καρδιά του καθενός και διαχέεται στο περιβάλλον του χωρίς φραγμούς και περιορισμούς.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και παράγουν ένα εξαιρετικά σοβαρό έργο, στην Εκκλησία που βρίσκεται πάντα δίπλα στους συμπολίτες μας, αλλά και σε όλους τους ανώνυμους εθελοντές παγκοσμίως, που μετουσιώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε ενέργεια αγάπης και αλληλεγγύης και παροτρύνουν και άλλους στο δρόμο αυτό. Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και από τις πιο ευγενικές εκφάνσεις της ανθρώπινης φύσης.

eep logo