Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Εγγραφή στο Newsletter

Newsletter Subscribe
On-Line Visitors : 331 

Διαβάζουμε το βιβλίο

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. ΕκτύπωσηE-mail

Επιλογή ευθύνης : Η εκδήλωση γίνεται – παρακαλούνται οι πολιτικοί να μην προσέλθουν…
Νότης  Ανανιάδης : Δεν θέλω το βιβλίο μου να γίνει θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων
Αν  και θα μπορούσε κανείς να το θεωρήσει  υποταγή στον ολοκληρωτισμό της όποιας μη θεσμικής πλατείας,  ο συγγραφέας του «Σκιές στα νερά» , Νότης Ανανιάδης ανακοινώνει πως η εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου του θα διεξαχθεί κανονικά το βράδυ της Τετάρτης 6 Ιουλίου, αλλά παρακαλεί τους προσκεκλημένους πολιτικούς να μην προσέλθουν. Οι κ.κ. Κουβέλης και Καρύδης αποδέχθηκαν το αίτημά του, ενώ ο κ. Ανδριανόπουλος ήδη ανήρτησε σκωπτικό σχόλιο, για να λάβει την απάντηση εκ μέρους του συγγραφέα ότι, όταν ο στρατιωτικός διοικητής της…  Πλατείας  το επιτρέψει, ίσως ακόμη και εξόριστοι στην Ψυτάλλεια ή στο νησάκι του Κουμουνδούρου, θα μπορέσει να γίνει η επίμαχη παρουσίαση.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι οι «αγανακτισμένοι» ξαναδώσαν ραντεβού για να ξαναεκτιμήσουν την στάση τους. Έτσι και αλλιώς, 30 – 40 άτομα που μαζεύονται στο Σκάκι της πλατείας Κοραή, εκτιμούν (και μάλιστα όταν μένουν 20 – 30 όπως πολύ αργά το βράδυ της Δευτέρας που ελήφθη η επίμαχη απόφαση), εκτιμούν ότι μπορούν να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις. Και αυτή η λεπτομέρεια είναι σημαντική. Ίσως σημαντικότερη απ’ το γεγονός ότι επέλεξαν να ακυρώσουν μια παρουσίαση ενός βιβλίου. Ενός βιβλίου που δεν το έχουν διαβάσει. Ενός βιβλίου που τελικά θα παρουσιαστεί. Ενός βιβλίου που επί της ουσίας τους υπερκαλύπτει. Ερωτηθείς ο ίδιος ο συγγραφέας Νότης Ανανιάδης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων στο Portnet.gr : μου θυμίζουν γραφικούς όπως τους πιστούς του μακαρίτη Φλωρίνης Καντιώτη, που χώρισε την Ελλάδα στην μέση πριν να διαβάσει το «Μετέωρο βήμα του Πελαργού» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Δυστυχώς στην λογική δεν υπάρχει μετέωρο βήμα, ή την έχεις ή δεν την έχεις. Και αυτοί δεν την έχουν. «Καληνύχτα».

√Επιλογή ευθύνης : Η εκδήλωση γίνεται – παρακαλούνται οι πολιτικοί να μην προσέλθουν…

√Νότης  Ανανιάδης : Δεν θέλω το βιβλίο μου να γίνει θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων

Αν  και θα μπορούσε κανείς να το θεωρήσει  υποταγή στον ολοκληρωτισμό της όποιας μη θεσμικής πλατείας,  ο συγγραφέας του «Σκιές στα νερά» , Νότης Ανανιάδης ανακοινώνει πως η εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου του θα διεξαχθεί κανονικά το βράδυ της Τετάρτης 6 Ιουλίου, αλλά παρακαλεί τους προσκεκλημένους πολιτικούς να μην προσέλθουν. Οι κ.κ. Κουβέλης και  Καρύδης αποδέχθηκαν το αίτημά του, ενώ ο κ. Ανδριανόπουλος ήδη ανήρτησε σκωπτικό σχόλιο, για να λάβει την απάντηση εκ μέρους του συγγραφέα ότι, όταν ο στρατιωτικός διοικητής της…  Πλατείας  το επιτρέψει, ίσως ακόμη και εξόριστοι στην Ψυτάλλεια ή στο νησάκι του Κουμουνδούρου, θα μπορέσει να γίνει η επίμαχη παρουσίαση.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι οι «αγανακτισμένοι» ξαναδώσαν ραντεβού για να ξαναεκτιμήσουν την στάση τους. Έτσι και αλλιώς, 30 – 40 άτομα που μαζεύονται στο Σκάκι της πλατείας Κοραή, εκτιμούν (και μάλιστα όταν μένουν 20 – 30 όπως πολύ αργά το βράδυ της Δευτέρας που ελήφθη η επίμαχη απόφαση), εκτιμούν ότι μπορούν να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις. Και αυτή η λεπτομέρεια είναι σημαντική. Ίσως σημαντικότερη απ’ το γεγονός ότι επέλεξαν να ακυρώσουν μια παρουσίαση ενός βιβλίου. Ενός βιβλίου που δεν το έχουν διαβάσει. Ενός βιβλίου που τελικά θα παρουσιαστεί. Ενός βιβλίου που επί της ουσίας τους υπερκαλύπτει. Ερωτηθείς ο ίδιος ο συγγραφέας Νότης Ανανιάδης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων στο Portnet.gr : μου θυμίζουν γραφικούς όπως τους πιστούς του μακαρίτη Φλωρίνης Καντιώτη, που χώρισε την Ελλάδα στην μέση πριν να διαβάσει το «Μετέωρο βήμα του Πελαργού» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Δυστυχώς στην λογική δεν υπάρχει μετέωρο βήμα, ή την έχεις ή δεν την έχεις. Και αυτοί δεν την έχουν. «Καληνύχτα».

ananiadis_blog

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση