Το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά... αποκαλύπτεται!

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιάννης Ανδριόπουλος της Dimand παρουσιάζουν την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 14:00 στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, το νέο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς "σταθμό" στην πολύπαθη αυτή ιστορία.
Το Δικαστικό Μέγαρο δεν θα στεγαστεί τελικά στο κτήριο της παλιάς Ραλλείου, δίπλα στο Δημοτικό - ευθύνη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - αν και ο δήμος το είχε παραχωρήσει. Τελικά, θα γίνει στην περιοχή "Παπαστράτου" (που γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη). Τέλος καλό , όλα καλά, θα μπορούσε να πει κανείς.



Πέραν όλων αυτών πάντως, ενδιαφέρον θα έχει το κλίμα που θα υπάρξει, μεταξύ υπουργού και δικηγόρων της πόλης. Η συγκυρία, λόγω του φορολογικού νομοσχεδίου, δεν είναι η καλύτερη και για τις δύο πλευρές. Αλλά σε κάθε περίπτωση, γιορτές έρχονται, οι κόντρες αμβλύνονται και πάνω από ένα εορταστικό πιάτο κι ένα ποτήρι κρασί όλες οι αντιθέσεις μπορεί πιο εύκολα να "γεφυρωθούν".
Κι αυτό σημειώνεται διότι όπως πληροφορείται το Portnet το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου, μετά την εκδήλωση, θα παραθέσει γεύμα στον Γιώργο Φλωρίδη, σε γνωστό κεντρικό εστιατόριο του Πειραιά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο υπουργός Δικαιοσύνης θα κατέβει στο λιμάνι για την παρουσίαση του νέου Δικαστικού Μεγάρου, όχι για το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο - αρέσει δεν αρέσει - είναι πλέον νόμος του κράτους..

eep logo